Tällä sairauslomakkeella voit ilmoittaa koirasi sairaudesta tai mistä tahansa koiran elämän laatua heikentävästä vaivasta Springerspanielit ry:n englanninspringerspanielien jalostustoimikunnalle. Terveiden koirien jalostuksen tukemiseksi on tärkeää, että mahdollisimman moni sairaan koiran omistaja lähettää tiedot. Ilmoituksen voit tietysti jättää myös, vaikka et olisi Springerspanielit ry:n jäsen tai jos koira on jo edesmennyt.

Sairauslomake on helppo tapa ilmoittaa jalostustoimikunnalle koirasi sairastumisesta. Nämä tiedot ovat tärkeitä siksi, että jalostustoimikunta pyrkii pystymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti, eikä se saa tietoa koirien sairaushistoriasta muualta kuin omistajilta. Vain ns. PEVISA-tutkimusten tulokset, jotka näkyvät myös KoiraNetissä, tulevat yhdistykselle ilman omistajien erillistä ilmoitusta.

Englanninspringerspanieleilla esiintyy mm. epilepsiaa ja autoimmuunisairauksia, jotka käsittävät ison joukon erilaisia koirien hyvinvointia heikentäviä tauteja ja vaivoja. Englanninspringerspanieleille on diagnosoitu useita erilaisia autoimmuunisairauksia ja toisaalta myös moni koira jää ilman diagnoosia, sillä autoimmuunisairauksien tunnistaminen on usein vaikeaa.

Englanninspringerspanieleilla, kuten monilla muillakin koiraroduilla, on epilepsian ja autoimmuunisairauksien lisäksi diagnosoitu iso joukko sairauksia/vaivoja, joista olisi tärkeää informoida jalostustoimikuntaa. Tällaisia ovat mm. sisäelinsairaudet, pahanlaatuiset kasvaimet, ihosairaudet, erilaiset luuston kehityshäiriöt (pl. lonkka- ja kyynärviat, jos koira on virallisesti lonkka-/kyynärkuvattu) ja allergiat. Vapaamuotoisen kuvauksen koirasi sairaudesta voit lähettää alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse (ess_terveys@springerspanielit.fi). Kerrothan samalla myös koirasi sairastumisiän.