Valitse sivu

VUODEN NÄYTTELYKOIRA

Palkinto jaetaan Springerspanielit ry:n jäsenen omistamalle englanninspringerspanielille/ walesinspringerspanielille, joka saavuttaa korkeimman yhteispisteen kahdeksassa (8)näyttelyssä.

Pisteet

ROP saa + 2 pistettä
PU1 / PN1 5 pistettä
PU2 / PN2 4 pistettä
PU3 / PN3 3 pistettä
PU4 / PN4 2 pistettä

Lisäksi näyttelyssä arvosteltujen, paikalla olleiden enkkujen tai walesien lukumäärä antaa 10% lisäpisteet eli jos näyttelyssä on esim. 45 enkkua tai walesia niin koira saa 4,5 lisäpistettä. Pentuluokan koiria ei lasketa mukaan koiramäärään.

Jos ensimmäinen sija jakaantuu kahdelle tai useammalle koiralle, voittaa se koira jolla parhaat pisteet Springerspanielit Ry:n erikoisnäyttelyssä. Koiramääräpisteet annetaan vain sellaisista koirista, joiden näyttelystä saama tulos on tiedossa eli poissaolleiksi lasketaan kaikki ne, joiden tulosta ei ole yhdistyksen tiedossa. Kilpailukausi alkaa edellisen vuoden Suomen Voittajanäyttelyn jälkeisestä näyttelystä ja päättyy ko. vuoden Suomen Voittajanäyttelyyn marras-joulukuussa, jossa palkinto luovutetaan voittajille. Suomen Voittajanäyttelyä edeltävien kilpailukauden näyttelyiden tulokset tulee olla toimitettuna Springerspanielit ry:lle viimeistään kahta vuorokautta ennen Suomen Voittaja-näyttelyä, jotta niistä saadut pisteet lasketaan mukaan. Pisteiden laskija ei vastaa laskennassa mahdollisesti tapahtuneista virheistä. Koiran omistajaa kehotetaan tarkistamaan koiransa saamat pisteet. Yhdistys voi julkaista listan kaikista tuloksia saavuttaneista koirista.

VUODEN VETERAANI

Kilpailuun lasketaan 6 Suomessa pidettyä virallista näyttelyä. Kilpailuaika alkaa Suomen Voittaja-näyttelyn jälkeen ja jatkuu seuraavan vuoden Voittaja- näyttelyyn (tämä on viimeinen pisteisiin oikeuttava näyttely). Pistetilannetta päivitetään jatkuvasti. Yhdistys voi julkaista listan kaikista tuloksia saavuttaneista koirista. Koira tulee olla näyttelyssä palkittu arvosanalla erinomainen (punainen).

Kilpailuluokassa
1. sijoittuneelle koiralle 4 pistettä
2. sijoittuneelle koiralle 3 pistettä
3. sijoittuneelle koiralle 2 pistettä
4. sijoittuneelle koiralle 1 piste
ROP-veteraanille 2 lisäpistettä.

KV/KR –NÄYTTELYT:
BIS 1 – 6 pistettä
BIS 2 – 5 pistettä
BIS 3 – 4 pistettä
BIS 4 – 3 pistettä

RYHMÄNÄYTTELYT:
BIS 1 – 4 pistettä
BIS 2 – 3 pistettä
BIS 3 – 2 pistettä
BIS 4 – 1 pistettä

Rotujärjestön päänäyttelyn ROP-veteraanille 4 lisäpistettä ja VSP-veteraanille 2 pistettä. Rotujärjestön päänäyttelyn ROP tai VSP-veteraani ei saa BIS-pisteitä.

Jos ensimmäinen sija jakaantuu kahdelle tai useammalle koiralle, voittaa se koira jolla parhaat pisteet Springerspanielit Ry:n erikoisnäyttelyssä.