Valitse sivu

UROSLISTA

UROSLISTA ENGLANNINSPRINGERSPANIELIT
Listalle otetaan tietoja suomalaisista yhdistyksen jäsenten omistuksessa olevista uroksista.

Jokaisesta listalle ilmoitetusta uroksesta julkaistaan oma sivu, johon tulevat valokuvat (seisomakuva (+ pääkuva-vapaa-ehtoinen)) ja tiedot koirasta ja omistajasta. Lista on maksuton.

Huomio: Uroksen omistaja vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. UROSLUETTELO EI OLE JALOSTUSTOIMIKUNNAN SUOSITUSLISTA. Listalle voi kuka tahansa yhdistyksen jäsen ilmoittaa uroksensa, joka täyttää uroslistan vaatimukset.

NÄIN SAAT UROKSESI TIEDOT LISTALLE:

-Lähetä seuraavat tiedot sähköpostitse: ess_jalostustiedustelut@springerspanielit.fi

koiran nimi (myös kutsumanimi) + mahd. tittelit
syntymäaika
rekisterinumero
lonkat
väri
parhaat näyttelytulokset
parhaat koetulokset
muuta tietoa koirasta
kasvattaja
omistaja, puhelin, email, kotisivut
– Laita erilliseksi liitteeksi mukaan koirasi kuva(t). Nimeä mielellään oman koirasi tekstitiedosto ja kuvatiedostot koirasi nimellä, esim. omankennelin_upein_urho.jpg (Ei ääkkösiä)

– Tietenkin voit lähettää tiedot myöskin etanapostilla, os. Heidi Nemlander, Johtokiventie 8 G 62, 00710 Helsinki

Uroslistoille pääsee vain tietyt ehdot täyttävät urokset (tarkistetaan ennen uroksen lisäämistä listalle). Uroslistojen tarkastus tehdään noin 2 kuukauden välein, jolloin listalta poistetaan ne urokset, jotka eivät täytä asetettuja ehtoja ja jolloin voidaan tietoihin tehdä päivityksiä (mikäli uroksen tiedoissa on tapahtunut muutoksia). Samoin uudet listalle ilmoitetut urokset lisätään tämän päivityksen yhteydessä.

Huomio: listaa tarkistettaessa poistetaan listalta ne urokset, joiden silmätarkastuslausunto on vanhentunut yli 2 kuukautta aiemmin eikä jalostustoimikunnan tietoon ole saatettu urokselle tehdyn uuden silmätarkastuksen lausuntoa (omistajan toimittamana tai Kennelliiton jalostuskannan tiedoista).

ENGLANNINSPRINGERSPANIELIEN UROSLISTAN EHDOT:

1. Uros on virallisesti tutkittu lonkkaniveldysplasian varalta ja sen tulos on A, B tai C.
2. Uros on virallisesti silmätarkastettu, eikä sillä ole todettu mitään seuraavista silmäsairauksista: HC, PRA, RD, glaukooma, entropion, ektropion. Silmätarkastus on PEVISA-säännön mukaisesti voimassa (alle 24 kuukautta vanha).
3. Uros on DNA:ltaan fukosidoosi-vapaa (normaali, ei kantaja).
4. Uros on palkittu näyttelyssä vähintään laatuarvostelulla erittäin hyvä (EH) tai mikäli uros on saavuttanut vähintään tuloksen AVO3 spanielien metsästyskokeesta, riittää ulkomuotoarvostelu / jalostustarkastus.
5. Uros ei jalostustoimikunnan tietojen mukaan sairasta mahdollisesti perinnöllistä sairautta.
6. Uroksella ei ole kahden polven sukutaulussa molemmin puolin tunnettua PRA-kantajaa (PRA-kantajalla ei tarkoiteta GPRA cord1 DNA-testattuja vaan PRA-kantajia, jotka koirille tai niiden sukulaisille tehtyjen kliinisten tutkimusten perusteella voidaan katsoa PRA-kantajiksi)
7. Uroksella ei ole 18 kk iän jälkeen näyttely- tai koearvostelussa toistuvasti huomautettu arasta tai aggressiivisesta käytöksestä.

UROSLISTA: