Valitse sivu

UROSLISTA

 

UROSLISTA WALESINSPRINGERSPANIELIT
Listalle otetaan tietoja suomalaisista yhdistyksen jäsenten omistuksessa olevista uroksista.
Jokaisesta listalle ilmoitetusta uroksesta julkaistaan oma sivu, johon tulevat valokuvat (seisomakuva (+ pääkuva-vapaa-ehtoinen)) ja tiedot koirasta ja omistajasta. Lista on maksuton.

Huomio: Uroksen omistaja vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. UROSLUETTELO EI OLE JALOSTUSTOIMIKUNNAN SUOSITUSLISTA. Listalle voi kuka tahansa yhdistyksen jäsen ilmoittaa uroksensa, joka täyttää uroslistan vaatimukset.

NÄIN SAAT UROKSESI TIEDOT LISTALLE:

-Lähetä seuraavat tiedot sähköpostitse Viivi Koivuselle, koivunen.viivi (at) gmail.com

koiran nimi (myös kutsumanimi) + mahd. tittelit
syntymäaika
rekisterinumero
lonkat
parhaat näyttelytulokset
parhaat koetulokset
muuta tietoa koirasta
kasvattaja
omistaja, puhelin, email, kotisivut
– Laita erilliseksi liitteeksi mukaan koirasi kuva(t). Nimeä mielellään oman koirasi tekstitiedosto ja kuvatiedostot koirasi nimellä, esim. omankennelin_upein_urho.jpg (Ei ääkkösiä)

– Tietenkin voit lähettää tiedot myöskin etanapostilla, Viivi Koivunen, Kirsitie 27, 00760 Helsinki.

Uroslistoille pääsee vain tietyt ehdot täyttävät urokset (tarkistetaan ennen uroksen lisäämistä listalle). Uroslistojen tarkastus tehdään noin 2 kuukauden välein, jolloin listalta poistetaan ne urokset, jotka eivät täytä asetettuja ehtoja ja jolloin voidaan tietoihin tehdä päivityksiä (mikäli uroksen tiedoissa on tapahtunut muutoksia). Samoin uudet listalle ilmoitetut urokset lisätään tämän päivityksen yhteydessä.

Huomio: listaa tarkistettaessa poistetaan listalta ne urokset, joiden silmätarkastuslausunto on vanhentunut yli 2 kuukautta aiemmin eikä jalostustoimikunnan tietoon ole saatettu urokselle tehdyn uuden silmätarkastuksen lausuntoa (omistajan toimittamana tai Kennelliiton jalostuskannan tiedoista).

WALESINSPRINGERSPANIELIEN UROSLISTAN EHDOT:

1. Uros on yli 24 kk ikäinen.
2. Uros on virallisesti tutkittu lonkkaniveldysplasian varalta ja sen tulos on A, B tai C.
3. Uros on virallisesti silmätarkastettu, eikä sillä ole todettu mitään seuraavista silmäsairauksista: HC, PRA, RD, glaukooma, entropion, ektropion. Silmätarkastus on PEVISA-säännön mukaisesti voimassa (alle 24 kuukautta vanha).
4. Uros on palkittu näyttelyssä vähintään laatuarvostelulla erittäin hyvä (EH).
5. Uros ei jalostustoimikunnan tietojen mukaan sairasta mahdollisesti perinnöllistä sairautta.
6. Uroksella ei ole 18 kk iän jälkeen näyttely- tai koearvostelussa toistuvasti huomautettu arasta tai aggressiivisesta käytöksestä.
7. Uroksella ei saa olla epilepsiaan sairastuneita jälkeläisiä.
8. Uroksella ei saa olla yli 50 jälkeläistä.

 

UROSLISTA:

ROCBEE ZEUS

Synt.aika: 14.3.2014

Rek. nro: FI22911/14

Lonkat: B/B

Silmätutk. 26.5.2016 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Näyttelytulokset: SERT

Muuta: Eppu oli pentuna villihkö, mutta rauhoittui noin 9 kk:n iässä. Nyt se on hyvin rauhallinen, mutta kaikkeen helposti innostuva. Muiden koirien kanssa se tulee erinomaisen hyvin toimeen. Arka se ei vielä ole ollut ketään eikä mitään kohtaan. Se ei pelkää edes ukonilmaa. Koirapuistot ovat sen lempipaikkoja. Eppu oppii helposti uusia asioita ja tottelee kotioloissa jopa puolesta sanasta 🙂 Koiranäyttelyn kreikkalainen tuomari totesi viimeisenä lauseenaan Epusta, että “hän on onnellinen koira kehässä”. Toki hän on sitä muutenkin, kun saa kulkea töissä mukanani eikä tarvitse yksinään kotona passittaa. Aggressiivinen se ei ole ollut vielä kertaakaan, paitsi pentuna naskalihampaidensa kanssa 🙂 Nykyään se syö jopa samalta ruokakupilta kissani kanssa.

Kasvattaja: Sari Lukkari, Kankari

Omistaja: Minna Leimi, Oulu

Puhelin: 040 7653 871

Email: mile (at) wippies.fi