Springerspanielit ry

Springerin pentu metsästyskoiraksi

Ensimmäiseksi olet selvittänyt itsellesi, että haluat metsästää ylösajavalla ja noutavalla lintukoiralla. Olet valmistautunut kouluttamaan pentua/koiraa muutamia minuutteja joka päivä. Olet halukas pääsääntöisesti metsästämään kävellen maastoissa ja kahlaamaan kaislikoissa seuraten ja ohjaten metsästyskoiraa. Haluat pääsääntöisesti metsästettäessä ampua haulikolla riistaa haun päättyessä ylösajoon. Haluat koiran, joka metsästettäessä pysyy lähellä ohjaajaa. Haluat koiran, joka juurikaan ei anna ääntä metsästettäessä.

Mikäli olet kiinnostunut ottamaan näyttelylinjaisen englanninspringerspanielin tai walesinspringerspanielin, kysy kasvattajalta onko pentueen isä ja/tai emä palkittu spanielien metsästyskokeissa. Jos on, kysy millä palkinnolla se/ne on palkittu. Mikäli niiden kanssa on jotain ongelmia ilmennyt kokeissa, kysy minkälaisia. Mikäli vanhempia ei ole metsästyskokeissa palkittu, kysy, käytetäänkö niitä metsästykseen. Kysy onko sukutaulussa metsästyskokeissa palkittuja koiria ja kuinka monta. Kysy harrastaako kasvattaja metsästystä ja pystyykö tämä opastamaan pennun kouluttamisessa. Kysy kasvattajan mielipide pennuista tulevina metsästyskoirina. Pyri valitsemaan rohkea, vilkas pentu ja mieluiten sellainen, joka ei juoksentele itsenäisesti ympäriinsä vaan joka käy välillä katsomassa ihmistä ja pysyy mieluiten ihmisen lähellä.

Hankkiessasi käyttölinjaista englanninspringerspanielin pentua tarkista vaikka rotujärjestön metsästyskoetoimikunnalta tai pentuvälittäjältä, onko kysymyksessä todellakin käyttölinjainen pentue. Valitettavasti jotkut kasvattajat markkinoivat näyttelylinjaisia pentueitaan käyttölinjaisina silloin, kun sukutaulussa on myös metsästyskokeissa palkittuja koiria.

Metsästyskoe Suomessa
Pennusta metsästyskoiraksi
Englanninspringerspanieli metsästyskoirana
Ensimmäinen vesilintukoe
Walesinspringer-spanieli metsästyskoirana
Metsästyskokeen säännöt
Spanielin koulutus metsästykseen
Kiertopalkinnot & voittajat
Scroll to Top