Valitse sivu

Finaalin tulokset

1. kultainennoutaja Myrskylinnun Onnensiru
ohjaaja Marika Tamminen

Arvostelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tarkasti tutkien. Muusa jäljestää kaikki osuudet erinomaisen tarkasti. Makaukset merkataan erinomaisesti pysähtyen. Ensimmäinen kulma, jolla katko, kuljetaan veretys loppuun, hakemalla katko selviää. Toinen tarkasti ja kolmas tarkasti. Kaadon tuo ohjaajalle.
VOI 1 50p – JM 21

2. labradorinnoutaja FI SE JVA Misty Bay’s Hunting Queen
ohjaaja Ari Välimäki

Arvostelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tutkien. Kerttu jäljestää kaikki osuudet tarkasti, alussa puolukan syönti etenevyyteen ongelmia. Makaukset merkataan hyvin. Ensimmäinen kulma, jolla katko, kuljetaan veretys loppuun, hakien katko selviää. Toinen tarkasti ja kolmas lenkillä. Kaadon tuo ohjaajalle. Alun puolukan syönti vaikuttaa pisteen verran.

VOI 1 49p

3. cockerspanieli FI JVA Vicky Leen Asfrid The Beloved
ohjaaja Saara Varis

Arvostelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tutkien. Aino jäljestää kaikki osuudet tarkasti, pari ojan ylitystä tuottaa ongelmia, mutta selviää. Makaukset merkkaa pysähtymällä. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää tekijöiden jälkiä pitkin, muut kulmat tarkasti. Kaatoa nostelee.
VOI 1 49p

4. karkeakarvainen mäyräkoira FI JVA Isagrove’s Hurriganes
ohjaaja Sirpa Savolainen

Arovstelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tutkien. Rane jäljestää kaikki osuudet tarkasti. Makaukset merkataan pysähtymällä. Ensimmäinen kulma, jolla katko, kuljetaan veretys loppuun, ensin hakien sitten tekijöiden jälkiä pitkin uudelle osuudelle. Toinen tarkasti ja kolmas takalenkillä. Kaadon tuo ohjaajalle.
VOI 1 49p

5. cockerspanieli FI EE MVA EE JMVA FI JVA Debbie’s Glenmorangie Signet
ohjaaja Pertti Konola

Arvostelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tutkien. Siru jäljestää kaikki osuudet hyvin, mutta viisi pientä tarkistuslenkkiä. Ensimmäinen, toinen ja neljäs makaus merkataan pysähtyen ja kolmas ohi. Ensimmäinen kulma, jolla katko, kuljetaan veretys loppuun, rengastaen katko selviää. Toinen kahden metrin takalenkillä ja kolmas tarkastaen. Kaadon nuuhkii ja poistuu.
VOI 1 47p

6. lyhytkarvainen mäyräkoira FI KVA-L FI SE JVA HeJW-15 Raika Rakas Vom Nord Wind
ohjaaja Marko Kantell

Arvostelu, tuomari Seppo Venäläinen:
Lähtömakaus tutkien. Ruu jäljestää kaikki osuudet tarkasti. Makauksista merkkaa toisen, ensimmäinen ja neljäs yli ja kolmas ohi. Ensimmäinen ja kolmas kulma rengastaen, toinen, jolla katko, selviää jäljentekijöiden jälkiä pitkin. Kaadon nostelee.
VOI 1 44p

 

Karsintakokeen tulokset

1. karkeakarvainen mäyräkoira FI JVA Isagrove’s Hurriganes 50/50p.
ohjaaja Sirpa Savolainen

Arvostelu, tuomari Petri Pelkonen:
Alkumakuu osoitetaan koiralle ja se tutkitaan huolellisesti veret syöden. Krepitetty osuus hyvin opastetusti, jonka jälkeen aloitetaan äärimmäisen tarkka, sopivavauhtinen jälkityö. Makaukset osoitetaan erinomaisesti
pysähtyen. Ensimmäinen kulma jälkitarkasti, toinen kulma oli katko, jossa veretyksen lopusta pieni suunnantarkistus ja lopulta nopeasti jäljentekijöiden jälkiä hyväksi käyttäen veretyksen alkuun. Kolmas
kulma nopealla taustantarkistuksella. Hyvä yhteistyö parivaljakolla. Täydellinen suoritus.
VOI 1 50p

Arvostelu, tuomari Piia Juntunen
Ranelle osoitetaan lähtömakaus, joka syödään antaumuksella. Ohjausmatka mennään lyhyellä liinalla ja siitä maastoon nähden sopivavauhtiseen jälkityöhön. Rane jäljestää kaikki osuudet samantyyppisesti hyvin suoraviivaisest jälkiuraa edeten. Ensimmäinen kulma tarkasti. Toinen
kulma, jolla katko selviää helposti saapasjälkeen tukeutuen ja kolmas kulma pienellä suunnantarkistuksella. Makauksista merkkaa erinomaisesti kaikki. Kaadon löytää ja sen kaikille perässätulijoille käy osoittamassa. Erinomainen suoritus parivaljakolta.
VOI 1 50p

2. lyhytkarvainen mäyräkoira FI KVA-L FI SE JVA HeJW-15 Raika Rakas Vom Nord Wind 50/50p.
ohjaaja Marko Kantell

Arvostelu, tuomari Petri Pelkonen:
Alkumakuu haistellaan ja lyhyellä hihnalla liikkeelle. Krepitetyn osuuden jälkeen ohjaaja jarruttaa vauhdin ihanteelliseksi. Suorat osuudet jälkitarkasti. Kaikki makuut osoitetaan selkeästi pysähtymällä. Ensimmäinen kulma oli katko, joka selviää veretyksen lopusta vaivattomasti jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. Molemmat
normikulmat jälkitarkasti. Sorkalle tullaan jälkeä pitkin ja se otetaan suuhun. Erinomainen yhteistyö parivaljakolta, joka suoriutui tänään täydellisesti.
VOI 1 50p

Arvostelu, tuomari Piia Juntunen:
Ruu tutkii lähtömakauksen ja sitä ohjattuna sopivavauhtiseen jälkityöhön. Koko jälki kuljetaan täysin jäljenmukaisesti. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää jäljentekijöiden jälkeä pitkin ja toinen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista merkkaa kaikki riittävästi. Kaadon löytää ja sen
pysähtyen ja nuuhkien osoittaa. Erinomainen suoritus tältä jäljestysparilta.
VOI 1 50p

 

3. kultainennoutaja Myrskylinnnun Onnensiru 49/49p.
ohjaaja Marika Tamminen

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Alkuumakuu syödään huolellisesti. Liikkeelle tarkkaan jäljenmukaiseen rauhallisesti etenevään jälkityöhön. Kaikki osuudet jäljenmukaisesti. Ensimmäinen kulma tarkasti, katkokulmalla pyörähdykset ja jalanjälkiin
tukeutuen uudelle osuudelle ja viimeinen kulma tarkasti. Kaikki makuut syödään huolella annetun ajan rajoissa. Kaato otetaan kantoon. Huippusuoritus.
VOI 1 49p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Koira syö hartaudella alkumakauksen, josta itsenäisesti jälkityöhön. Vauhti on maastoon sopivaa ja käytetään molempia vainutapoja. Koko matka kuljetaan veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensinmäinen kulma jäljen mukaan. Toinen kulma, jolla katko veretyksen lopussa pari pientä kierrosta ja lopulta jalanjälkiin tukeutuen kolmannelle osuudelle. Kolmas kulma myös jäljen mukaan. Kaadolle suoraan, jonka nappaa suuhun ja esittelee sitä seurueelle. Koira merkkaa kaikki makaukset erinomaisesti. Erittäin hienoa työtä parivaljakolta tänään.
VOI 1 49p

 

 

4. labaradorinnoutaja FI SE JVA Misty Bay’s Hunting Queen 49/49p.
ohjaaja Ari Välimäki

Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen
Koiraa kehutaan sen tutkiessa itsenäisesti lähtömakausta, josta ohjaten suuntakrepille. Koira käyttää pääosin maavainua edetessään jäljen päällä, käyttää satunnaisesti ilmavainua tehdessään muutamia tarkisteluja. Eteneminen on tänään vauhdikasta suhteessa maastoon. Makaukset osoitetaan hyvin pysähtyen ja kulmat selvitetään jäljen mukaan, niin ikään katko veretyksen lopusta haarukoiden ja saapasuraa hyväksikäyttäen uuden alkuun. Sorkalle suoraan ja jäljestys päättyy. Koira osoittaa tänään olevansa luontaisesti kiinnostunut tapahtumista, pistevähennys turhan kovasta vauhdista.
VOI 1 49p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Alkumakuu tutkitaan innokkaasti ohjaajan kannustaessa ja kehuessa koiraa. Matkaan lähdetään innokkaasti ja edetään reipasta kävelyvauhtia koko jälki aivan jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensinmäinen ja kolmas normikulma vaivatta jäljen mukaisesti. Toinen kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja osittain ”kontionjälkiä” apuana käyttäen veretyksen alkuun. Kaadolle suoraan sen suuhun napaten ja ohjaajalle näyttäen. Makaukset osoitetaan kaikki innokkaasti nuuhkien. Hieno suoritus, josta yksi piste vähennys hiukan turhan reippaasta vauhdista.
VOI 1 49p

 

 

5. FI JVA Vicky Leen Asfrid The Beloved 49/49p.
ohjaaja Saara Varis

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Alkumakuu tutkitaan ja hyvin ohjatusti liikkeelle. Eteneminen on tarkkaa ja vauhti hyvin maastoon sovitettua. Katkokulma laajenevalla rengastuksella, muut kulmat tarkasti. Koko jäljen aikana vain yksi narunmittainen tarkistus. Kaikki makuut syödään selvästi, kaksi ensimmäistä oikein antaumuksella. Kaatoa jäädään tutkimaan. Loistosuoritus.
VOI 1 49p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Merkattu ja hyvin ohjattu lähtö. Koira jäljestää sopivalla vauhdilla käyttäen pääosin maavainua. Kaikki osuudet kuljetaan veriuralla tai sen välitömässä läheisyydessä. Ensinmäinen kulma, jolla katko selviää laajenevin rengastuksin. Toinen kulma jäljenmukaan. Kolmas kulma narunmitan puitteissa. Kaadolle suoraan jolle jäädään sitä tutkimaan. Kaikki makuut merkataan hienosti pysähtyen. Hienoa työtä koirakolta tänään.
VOI 1 49p

6. cockerspanieli FI EE MVA EE JMVA FI JVA Debbie’s Glenmorangie Signet 49/48p.
ohjaaja Pertti Konola

Arvostelu, tuomari Petri Pelkonen:
Alkumakuu tutkitaan ohjaajan kanssa huolellisesti. Hyvin opastetusti liikkeelle. Sopivavauhtista hyvin jälkitarkkaa etenemistä koko matka. Makauksista ensimmäinen ja neljäs pikaisesti osoittaen, toinen ja kolmas erinomaisesti pysähtyen. Ensimmäinen kulma tarkasti. Toinen kulma oli katkokulma, joka selvisi veretyksen lopusta yhdellä kaarroksella ja loppu jäljentekijöiden jälkiä pitkin veretyksen alkuun. Kolmas kulma taustan varmistuksella. Sorkalle tullaan jälkeä pitkin ja jäädään sen luo. Erinomainen suoritus parivaljakolta.
VOI 1 49p

Arvostelu, tuomari Piia Juntunen:
Siru tutkii lähtömakauksen ja siitä sopivavauhtiseen, hyvin jäljen päällä etenevään jäljestykseen lukuunottamatta kolmannen osuuden pientä tarkistusta. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen kulma, jolla katko, selviää helposti jäljentekijöiden jälkeä pitkin ja kolmas kulma tarkasti.Makuista merkataan ensimmäinen hieman nopeasti, toinen ja kolmas hyvin ja neljäs juuri havaittavasti. Kaadon löytää ja sen nuuhkien ja pysähtyen osoittaa.
VOI 1 48p

7. kooikerhondje CIB MULTI MVA FI SE JVA Oorbellen Kurt 48/48p.
ohjaaja Pentti Mamia
Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen:
Koira tutkii syömällä alkumakauksen ja etenee maavainuiseen jäljestykseen rauhallista kävelyvauhtia. Kaikki osuudet koira jäljestää joko jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Kaikki makaukset koira osoittaa erinomaisesti. Ensimmäinen kulma sisäkautta narunmitan oikaisten, toisella oleva katko veretyksen loppuun ja jäljentekijöiden jälkiä uuden alkuun hakeutuen. Kolmas kulma pienellä taustantarkistuksella. Sorkalle suoraan. Päivän pistevähennykset ensimmäiseltä kulmalta vaikuttaen varmuuteen.
VOI 1 48p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Alun tutkii tarkasti ja lyhyellä liinalla ohjaten matkaan. Jälkeä edetään reippasta kävelyvahtia koko jäljen matkan aivan jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensinmäinen normikulma oikaistaan noin liinan mitalla. Toinen kulma, jolla katko, vaivatta uudelle osuudelle. Kolmas kulma pienellä takalenkillä. Kaadolle suoraan sen haistaen ja sille jääden. Makuut osoitetaan kaikki erinomaisesti. Suoristusta himmentää hiukan ekan kulman oikaisu.
VOI 1 48p

8. labradorinnoutaja POHJ FI NO SE JVA Summery Sea’s Cute As A Button 47/47p.
ohjaaja Markku Hassinen

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Alkumakuu osoitetaan selkeästi ja liikkeelle, tarkkaan ja jäljenmukaisesti etenevään, jälkityöhön. Kaikki osuudet edetään hyvin jäljen päällä. Ensimmäinen kulma tarkasti, katkokulma parilla pyörähdyksellä ja jalanjälkiä hyväksikäyttäen. Juuri ennen viimeistä kulmaa koira käy tarkistamassa mahdollisen riistalinnun lähdön, jolta palaa omatoimisesti. Kulma tarkasti. Koko jäljen aikana tehdään jokunen lyhyt tarkistuspisto
sivuun, jolta palataan omatoimisesti. Kaikki makuut osoitetaan erinomaisesti. Hyvä varma suoritus.
VOI 1 47p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Koira syö alkumakauksen, josta itsenäisesti jälkityöhön. Käytössä pääosin maavainu ja vauhti maastoon sopivaa. Koko matka kuljetaan veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Muutama tarkistuspisto matkan aikana. Ensinmäinen kulma jäljen mukaan. Toinen kulma, jolla katko,
hakukuviolla jatkoon vaivatta. Kolmannella kulmalla lenkki mahdollisen riistalinnun jälkien perään, josta palaa kulmalle. Se jäljen mukaan. Kaadolle suoraan, jonka ottaa suuhun. Makaukset merkkaa kaikki hyvin pysähtyen. Hyvä suoritus koirakolta tänään.
VOI 1 47p

9. labradorinnoutaja Kotilinnun Reissumies 46/46p.
ohjaaja Eeva-Maria Suontakanen

Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen:
Koira tutkii alkumakausta syömällä sitä ja ohjaten suuntakrepille. Jäljestys on vauhdikasta maastoon nähden ja poukkoilevaa sivusuuntiin itse jälkiuralta. Kaikki makaukset koira osoittaa syömällä niitä, jopa viihtyen liian kauan niiden äärellä. Ensimmäinen kulma jäljen mukaan pienellä taustantarkistuksella. Toinen kulma, jolla katko, veretyksen lopusta haarukoiden ja osin saapasuraa uuden alulle. Kolmas kulma jäljen
mukaan. Sorkalle suoraan ja omii sorkan. Tänään pistevähennykset levottomasta työskentelystä osuuksilla ja makausten äärellä viivyttelystä.
VOI 1 46p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Alkumakuu syötiin antaumuksella ja sitten lähdetään reipas vauhtiseen jäljestykseen, joka on hiukan levottoman oloista. Matka taittuu jäljellä tai sen tuntumassa. Matkalle sattuu pari pienempää sivulenkkiä. Kaadolle suoraan sen suuhun napaten. Ensinmäinen kulma takakautta, toinen kulma, jolla katko parilla lenkityksellä uuden osuuden alkuun. Kolmas kulma lähes kulman mukaisesti. Makuut syödään kaikki. Ensinmäinen todella hartaasti, kaksi seuraavaa hiukan nopeammin ja viimeiseltä lähdetään passeliin aikaan. Tänään pisteisiin vaikuttaa lähinnä makuilla tullut etenemisen hidastuminen ja parit tarkastelut.
VOI 1 46p

10. labradorinnoutaja FI JVA Vimpulan Dominica 46/46p.
ohjaaja Jenni Smeds

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Alkumakuu tutkitaan ja liikkeelle reippaaseen jarruttamattomaan jälkityöhön. Koko jälki edetään tarkasti jäljen päällä. Katkokulma jalanjälkien mukaan ja muut kulmat tarkasti. Koira pysähtyy pariin kertaan aterioimaan jäljellä, muuten eteneminen on turhankin vauhdikasta, mikä kostautuu toisella makuulla, minkä osoittamista tuomarit eivät kykene näkemään. Muut makuut osoitetaan selkeästi. Kaatoa jäädään tutkimaan. Hyvä suoritus.
VOI 1 46p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Ohjattu lähtö. Alun makauksen jälkeen alkaa reipasvauhtinen jälkityö, jossa käytetään pääosin maavainua. Koko matka kuljetaan veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Muutama pisto matkan aikana. Ensinmäinen kulma, jolla katko, selviää vaivatta jalan jälkiin tukeutuen. Toinen ja
kolmas kulma jäljen mukaan. Kaadolle suoraan jolle jää sitä tutkimaan. Makauksista merkataan hyvin ensinmäinen, kolmas ja neljäs. Toinen jää osin vauhdin takia tuomariryhmältä huomioimatta. Hyvää jäljestystä silti tänään koirakolta.
VOI 1 46p

 

11. lyhytkarvainen mäyräkoira FI KVA-J FI KVA-L FI SE JVA FI SE MVA Keski-Maan Yavanna 44/45p.
ohjaaja Inari Kuisma

Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen:
Äänetön lähtömakauksen toteaminen ja hallitusti ohjauskrepille. Pääosin maavainulla edetään jäljen päällä hyvää kävelyvauhtia kauttaaltaan. Ensimmäinen kulma suunnan mukaan vaivatta, toinen vaatii vaatimattoman taustantarkistuksen ja kolmannella oleva katko veretyksen loppuun, saapasuraan tukeutuen uuden alkuun ripeästi. Makauksista ensimmäinen ja toinen nopeasti vauhdista, kolmas ohi sivusta ja neljäs vauhdista nopaten. Sorkalle suoraan ja jäljestys päättyy. Päivän suorituksen pistesaldoa keventää huolimattomuus makauksilla.
VOI 1 45p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Koira tutkii pikaisesti alkumakauksen ja nopsasti eteenpäin pääosin maavainuiseen jälkitarkkaan työskentelyyn. Kaikki osuudet hienosti kaadolle asti mikä osoitetaan häntä heiluen ja sille jääden. Ensinmäinen ja toinen normikulma kulman mukaisesti. Kolmas kulma, jolla katko veretyksen loppuun ja ”kontion jälkiä” seuraten veretyksen alkuun. Makauksista ensinmäinen osoitetaan hiukan hätäisesti, toinen ja neljäs juuri ja juuri 4 tassua pysähtyen ja kolmas ohitetaan. Tänään hienoa
suoritusta himmentää heikko makuiden merkkaus.
VOI 1 44p

 

12. karkeakarvainen mäyräkoira FI KVA-L FI JVA Filurin Immegrün 43/43p.
ohjaaja Ella Pätsi

Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen:
Ohjattu lähtö. Maavainulla työskentelevä koira, joka etenee rauhallista kävelyvauhtia joko jäljen päällä tai läheisyydessä. Kaikki makaukset koira osoittaa oikeaoppisesti pysähtyen. Ensimmäisellä kulmalla oleva katko teettää laajenevia rengastuksia, jotta veretyksen loputtua löytyy uuden alku. Toinen kulma vaivatta jäljen mukaan. Kolmannen kulman läheisyydessä tarkastellaan laajasti ja ajallisesti kauan, liki hukkaa. Silti koira selvittää kulman itsenäisesti. Kaadolle suoraan omien sorkan. Päivän pistevähennykset saldona pyörimisestä kolmannella kulmalla ja tarkisteluista jäljen tuntumassa kolmannella ja neljännellä osuudella.
VOI 1 43p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Alkumakuu tutkitaan hyvin ja reippaasti lyhyellä liinalla ohjaten matkaan. Jälkeä edetään mukavaa kävelyvauhtia lähes koko matkan aivan jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Matkalla tehdään pari tarkastuspyörähdystä ja edetessä ”nokitaan” tarkastusta jäljen sivuille. Ensinmäinen kulma, jolla katko, parilla lenkityksellä uudelle osuudelle. Toinen kulma lähes kulman mukaisesti. Kolmas kulma teettää laajaa pyörimistä sorkanjäljillä lähes hukan rajoille. Kaadolle suoraan sille jääden ja suuhun napaten. Makuut osoitetaan kaikki hyvin. Tänään harmittavat pyörimiset viimeisellä kulmalla ja parit tarkastelut vaikuttavat pistesaldoon.
VOI 1 43p

13. labradorinnoutaja FI JVA Strongline’s Never Walk Alone 43/42p.
ohjaaja Hanna Erola

Arvostelu, tuomari Petri Pelkonen:
Koiran ohjaaja rauhoittaa koiraa ennen jäljelle lähtöä. Alkumakuu tutkitaan ja lyhyellä hihnalla liikkeelle. Koira jäljestää sopivavauhtista, hyvin jälkitarkkaa jäljestystä koko matkan. Normikulmat hyvin tarkasti jälkeä pitkin, katkokulmalla veretyksen lopusta nopeasti jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen uuden osuuden alkuun. Makauksista kaksi pikaisesti nuuhkien, yksi ylittäen ja yksi ohittaen. Sorkalle suoraa ja se kiinnosti. Tänään
muutoin mallikasta suorittamista, mutta makaukset saisi kiinnostaa enempi.
VOI 1 43p

Arvostelu, tuomari Piia Juntunen
Kiti tuodaan lähtömakaukselle, joka nuuhkitaan. Ohjausmatka lyhyellä liinalla ja siitä maa- sekä ilmavainuiseen työskentelyyn. Jäljestystyyli on hyvin suoraviivaisesti etenevä lukuunottamatta aivan alkua, jossa jäljen päällä pyörähdellään tovi. Vauhti on maastoon nähden hieman reipas.
Ensimmäinen kulma tarkasti. Toinen kulma, jolla katko, selviää helposti saapasjälkeen tukeutuen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista kaksi ensimmäistä ohi ja yli. Kaksi viimeistä juuri havaittavasti merkaten. Kaadon löytää ja sen ohjaajalle noutaa.
VOI 1 42p

14. labradorinnoutaja FI JVA Carolina’s Hilda 42/42p.
ohjaaja Anu Pasi

Arvostelu,  tuomari Petri Pelkonen:
Alkumakuu tutkitaan hyvin ja krepitetty osuus vauhdikkaasti. Sama vauhdikkuus jatkui koko matkan. Suorat osuudet luovien jäljen tuntumassa ilman suurempia tarkisteluita. Makauksista yksi erinomaisesti, yksi pikaisesti nuuhkaisten ja kaksi ohittaen. Ensimmäinen kulma oli katko, jossa veretyksen lopusta kahdella laajenevalla rengastuksella uudelle osuudelle, toinen kulma jäljenmukaisesti, kolmas kulma takakautta
kiertäen. Sorkalle suoraan ja se otetaan suuhun. Tänään makaukset jäi vähemmälle huomiolle, muutoin hyvä suoritus parivaljakolta.
VOI 1 42p

Arvostelu,tuomari Piia Juntunen:
Hilda tuodaan lähtömakaukselle, joka kiinnostaa. Ohjausmatka kuljetaan lyhyessä liinassa ja siitä hieman reipasvauhtiseen jäljestykseen, vaikkakin ohjaaja voimakkasti jarruttaa koiraa. Koiran tyyli edetä jäljellä on luoviva ja hyvin jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä etenevä. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää kahdella renkaalla. Toinen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista kaksi ensimmäistä ohi. Kolmas juuri havaittavasti ja neljäs hyvin. Kaadon löytää ja sen hienosti osoittaa.
VOI 1 42p

15. labradorinnoutaja Kotilinnun Ruutiukko 41/41p.
ohjaaja Pertti Pulkkinen

Arvostelu, tuomari Petri Pelkonen:
Ohjaaja rauhoittaa koiraa ennen alkumakausta. Makuu tutkitaan ja aloitetaan vauhdikas eteneminen. Suorat osuudet hyvin jälkitarkkaa mutta vauhdikasta menoa. Makauksista osoitetaan pikaisesti kaksi. Ensimmäinen kulma jäljenmukaisesti. Toinen oli katkokulma, joka selviää yhdellä laajalla rengastuksella. Kolmannella kulmalla tarvitaan ylimääräinen rengastus, ennen kuin uusi suunta löytyy. Sorkka löytyi jäljen päästä ja se kiinnosti.
VOI 1 41p

Arvostelu, tuomari Piia Juntunen:
Ukolle osoitetaan lähtömakaus, joka nuuhkitaan. Ohjausmatka kuljetaan lyhyellä liinalla ja siitä vauhdilla liikkeelle. Ohjaaja jarruttaa koiraa voimakkaasti, mutta loppumatkasta se unohtuu ja vauhti kasvaa. Ukko etenee jäljellä hieman luovien molempia puolia. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen kulma, jolla katko, selviää rengastaen ja osin saapasjälkeä ja kolmas kulma kahdella renkaalla. Makauksista kaksi ensimmäistä ohi ja yli ja kaksi viimeistä hieman pikaisesti merkaten. Kaadon löytää ja sen ohjaajalle noutaa.
VOI 1 41p

16. sileäkarvainennoutaja POHJ FI SE NO JVA Goofytroop’s Secret Love 41/41p.
ohjaaja Liisa Keränen

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen
Alkumakuulta tutkinnan jälkeen liikkeelle rauhalliseen aaltoilevana etenemään ilmavainuiseen jälkityöhön. Katkokulma laajenevalla rengastuksella, muut kulmat tarkasti. Viimeisellä osuudella korjausliike polulla ja suunnanhaku rengastuksella. Makuista ensimmäinen ohitetaan, toinen ja kolmas ylitetään ja viimeinen osoitetaan nopeahkosti. Kaato kiinnostaa. Osaava jäljestäjä.
VOI 1 41p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Merkattu ja ohjattu lähtö. Koira jäljestää sekä maa- sekä ilmavainuisesti vauhdin ollessa maastoon sopiva. Edetään veriuralla aaltoillen koko matka. Pari isompaa tarkistus lenkkiä ensinmäisellä ja neljännellä osuudella. Ensinmäinen kulma, jolla katko, selviää rengastuksella jatkoon. Muut kulmat jäljen mukaan. Kaadolle suoraan, jolle jää sitä tutkimaan. Makauksista ensinmäinen ohi, toinen ja kolmas yli. Neljännen merkkaa nopeasti. Hyvää jäljestystä tänään vaikka makaukset hieman himmentää kokonaiskuvaa.
VOI 1 41p

17. labradorinnoutaja Strongline’s Sugar Bite 41p/41p.
ohjaaja Emma Pirinen

Arvostelu, tuomari Leena Kähkönen:
Lähtömakaus tutkitaan yhteistyössä ja ohjattuna suuntakrepille. Rauhallista kävelyvauhtia kera maavainun edetään kauttaaltaan pääasiallisesti jäljen päällä ja sen välittömässä tuntumassa. Makauksista ensimmäinen, toinen ja kolmas pysähtyen ja viimeinen yli kävellen. Ensimmäisellä kulmalla oleva katko teettää pidempään töitä, haetaan rengastaen, syödään puolukkaa, jolloin työskentely vaihtuu marjastukseen. Kehoittamana jäljestys jatkuu. Kaksi muuta kulmaa suunnan mukaan vaivatta. Ennen kaatoa syödään puolukoita pitkään ja kehoittamana suoraan kaadolle. Tänään pistevähennykset puolukoiden syömisestä ja ohjaajan kehoituksista sekä viimeisen makauksen noteeraamatta jättämisestä.
VOI 1 41p

Arvostelu, tuomari Riitta Helle:
Koira tutkii innokkaasti alkumakuuta ja lyhyellä liinalla ohjaten maavainuiseen jälkityöhön. Heti krepityksen jälkeen jäädään syömään puolukoita ja kehoituksen jälkeen jatketaan. Kaikki osuudet jäljellä tai sen läheisyydessä. Ensinmäinen kulma, jolla katko teettää työtä ajatuksen katketessa kulman sijaitessa puolukka mättäiden keskellä, vaatii jälleen kehoituksen työn jatkamiseen. Uusi osuus löytyy kun muistetaan lopettaa herkuttelu. Toinen ja kolmas normikulma vaivatta. Kaadolle saavuttaessa löytyy taas makoisat marjat ja yhden lisäkehoituksen. Kaato löytyy ja se osoitetaan hyvin. Makuista kolme ensinmäistä osoitetaan hyvin ja viimeinen kävellään yli.
VOI 1 41p

18. espanjanvesikoira POHJ FI SE NO MVA POHJ FI SE NO JVA La Sirenita’s Pandora A Cabo 41/41p.
ohjaaja Carina Svenblad-Timonen

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Koira lasketaan jäljelle ja alkumakuu noteerataan vauhdissa. Alkaa tarkka, sopivavauhtinen jälkityö. Ensimmäisellä osuudella tarkistuspisto. Katkokulma oikaistaan ja toinen osuus jäljenmukaisesti. Toinen kulma tarkasti ja kolmas osuus myös hyvin. Viimeinen kulma tarkasti. Viimeisellä osuudella jokunen narunmittainen tarkistus. Makuista kolmea ei noteerata ja yhdellä nopeahko osoitus. Kaatoa jäädään tutkimaan.
VOI 1 41p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Koira kävelee alkumakuun yli ja jatkaa siitä maa- sekä ilmavainuiseen jälkityöhön, jossa vauhti on sopiva. Koko jälki kuljetaan veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Muutama pieni tarkistus ensinmäisellä ja neljännellä osuudella. Ensinmäinen kulmakatko, sen oikaisee käymättä veretyksen lopussa. Muut kulmat jäljen mukaan. Kaadolle suoraan, jolle jää sitä tutkimaan. Makauksista merkataan tänään vain viimeinen ja sekin nopeasti. Osaava jäljestäjä, jolla kuitenkin puutteita pisteitä tuovilla osilla.
VOI 1 41p

 

19. FI JVA Meringue’s Trendline 0/0p.
ohjaaja Mikko Mathlin

Arvostelu, tuomari Esa Pekkarinen:
Alkumakuu tutkitaan ja liikkeelle. Eteneminen on aaltoilevaa ja ilmavainuista. Kauaakaan ei edetä, kun koira tekee tarkistuspiston sivuun, josta ajautuu kauemmaksi hukkaan asti. Uusi alku. Katkokulmalla jatkoa aletaan hakea ennen veretyksen päätä ja jatko löytyykin kaartaen. Toinen osuus jäljenmukaisesti, kulma tarkasti. Kolmannella osuudella koira ajautuu sivuun riistanjälkiä tutkien, eikä löydä jäljelle. Hukka. Kulma
tarkasti. Viimeisellä osuudella aikaa vievät tarkistukset lisääntyvät ja kaadolle tullaan lievällä yliajalla. Kaikki makuut osoitetaan. Yliajan ja hukkien vuoksi tänään koiraa ei palkita.
VOI 0 0p

Arvostelu, tuomari Janne Vuorinen:
Merkattu ja ohjattu lähtö. Koira jäljestää maa- sekä ilmavainuisesti ja vauhti maastoon sopiva. Ensinmäisen osuuden alussa ajautuu riistanjäljille. Tuomitaan hukka. Palautuksen jälkeen loppu osuus hyvin. Ensinmäinen katkokulma selviää pienellä hakukuviolla vaivatta. Toinen osuus hyvää
jäljestystä. Toinen kulma jäljen mukaan. Kolmannen osuuden alussa ajautuu tarkastelemaan muita jälkiä, tuomitaan hukkia. Loppu osuus hyvin. Kolmas kulma pienellä taustan tarkistuslenkillä. Neljäs osuus sisältää muutaman tarkistuksen ennen kaatoa, jolle jäädään sitä tutkimaan. Makuut
koira merkkaa kaikki hyvin. Ajanylitys ja kaksi hukkaa pudottavat tänään palkintosijaa.
VOI 0 0p