Valitse sivu

SmartDog Testipäivä

Tautitilanteen edelleen rajoittaessa normaaliharrastamista on yhdistys yhdessä SmartDOGin kanssa järjestänyt testipäivän jäsenistölle ja mukana on useampi paikkakunta ympäri Suomea. Lisäksi, jos päivä ei sovi omaan kalenteriisi, etkä tuolloin pääse osallistumaan tai jäät ilman paikkaa, ei hätää sillä alennus on käytettävissä yhdistyksen jäsenille toukokuun loppuun saakka ja käytettävissä millä tahansa paikkakunnalla.

Testipäivä 17.4.2021 ja mukana seuraavat paikkakunnat:
Helsinki, Vantaa, Hyvinkää, Turku, Oulu ja Rovaniemi

Valittavinamme on seuraavat testit, joidenka hinnoista saat ensimmäisestä koirasta 15% alennusta, toisesta 20% ja kolmannesta 30% jne. esim. kognitiotesti 1.koira 198eur-15%, 2.koira 198eur -20%, 3. koira 198eur -30%

* smartDOG KOGNITIO Kattavin & suosituin testipaketti, 198€ (sis alv 24%) –  suositellaan ensimmäiseksi testiksi aikuiselle (yli 1v) koiralle.

* smartDOG PENTU – Pennun / nuoren koiran (4-7kk) persoonallisuuden sekä kognitiivisten ominaisuuksien arvio, 129€ (sis alv 24%) suositellaan ensimmäiseksi testiksi pennulle

TESTIN VOIT VARATA sähköisesti täältä: https://www.smartdog.fi

HUOM! Oulun varaukset kativierimaa@gmail.com

Alennuksen saat käyttämällä koodia: sprinkku21

SmartDOG-testi – uuden ajan luonteentestaus

Katriina Tiira, FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti, smartDOG Oy, katriina@smartdog.fi, www.smartdog.fi

Koiran ominaisuuksista testataan paljon sen pelokkuutta tai rohkeutta – nämä ovat ominaisuuksia, jotka vaikuttavat paljon koiran arkeen sekä työkäyttöön. Koira on kuitenkin paljon muutakin kuin arka tai rohkea. Toisilla koirilla on hyvä itsehillintä ja ne harkitsevat kauan päätöksiä, toiset taas tekevät nopeasti päätöksiä, jotka eivät välttämättä ole aina kovinkaan järkeviä. Joku koira saattaa olla ilmiömäinen ihmisen eleiden lukija, jopa ihan pennusta saakka, kun taas toiselle koiralle yksinkertaisten käsimerkkienkin opettaminen on työn takana. Samalla kun itsenäinen ongelmien ratkominen on monen koiran ensisijainen toimintatapa, on toisten koirien pääasiallinen tapa ratkoa ongelmia tukeutumalla ihmiseen. Nämä ovat esimerkkejä koiran kognitiivisista ominaisuuksista, joita smartDOG-testeissä testataan.

SmartDOG-testit testaavat ominaisuuksia, jotka vaikuttavat koiran koulutettavuuteen, hallintaan ja myös ongelmakäytöksen syntyyn. Moneen tällaiseen ominaisuuteen vaikuttavat sekä perimä että ympäristötekijät, kuten koulutus ja kokemukset. Perinnöllisiä ominaisuuksia on mm. impulsiivisuus, kyky ymmärtää ihmisen eleitä sekä pääasiallinen ongelmanratkaisustrategia (itsenäinen/ihmiseen tukeutuva). Näissä ominaisuuksissa myös rodut eroavat paljon.

Kaikki testit perustuvat uusimpaan koirien kognitiotutkimukseen, ja testimenetelmiä käytetään aktiivisesti
koiratutkimuksessa ympäri maailmaa.

SmartDOG-testien avulla selvitetään seuraavia ominaisuuksia:
* Miten hyvä itsehillintä koiralla on?
* Miten hyvin koira lukee ihmisen elekieltä? Onko koira eleillä huijattavissa?
* Miten koira ratkoo tilaan liittyviä ongelmia?
* Mikä on koiran pääasiallinen ongelmanratkaisustrategia: ihmiseen tukeutuva vai itsenäinen?
* Miten sinnikäs työskentelijä koira on?
* Miten vaikeita ongelmia koira pystyy ratkomaan?
* Miten hyvä muisti koiralla on?
* Osaako koira matkia ihmisen toimintaa katsomalla mallia?

Millainen testitilanne on?
Kaikki smartDOG-testit tehdään koiralle ruoan avulla, ja jonkinnäköinen ruokahalu onkin ainut kriteeri testiin osallistumiselle. Lähes poikkeuksetta jokainen koira nauttii testitilanteesta ja myös jaksaa suosituimman KOGNITIO-testin, joka on 1,5 tunnin pituinen. KOGNITIO-testi on sopiva yli vuoden ikäiselle koiralle eikä yläikärajaa ole. Vanhimmat koirat KOGNITIO-testissä ovat olleet 14 vuoden ikäisiä. SmartDOG-testivalikoimasta löytyy testi myös pennuille 3–4 kuukauden iästä alkaen (smartDOG PENTU). Tässä testissä katsotaan pennun vahvuuksia ja asioita, mihin tulevaisuuden koulutuksessa kannattaa kiinnittää huomiota. Pentutesti on lyhyempi kuin KOGNITIO-testi, mutta sisältää osittain samoja asioita.

Omistaja on testissä aktiivisesti mukana, eikä koiraa jätetä testiin suinkaan yksin testaajan kanssa. Erittäin ihmisaratkin koirat on pystytty testaamaan mainiosti, sillä koira saa aluksi aina vapaasti tutustua tilaan, eikä vieraan testaajan tarvitse koskea koiraan, mikäli se on koiralle vaikeaa.

Mitä testi maksaa ja mitä testihinnalla saa?
Testihintaan kuuluu testi, tarkka raportti koiran käyttäytymisestä sekä pääsy tietokantaan, jossa on tällä hetkellä yli 2700 koiraa (tällä hetkellä tietokannasta löytyy 14 englanninspringerspanielia). Tietokannassa voit vertailla koirasi tulosta saman rotuisten sekä kaikkien rotujen yhteenlaskettuun keskiarvoon testin eri osa-alueissa. Suosituimman KOGNITIO testin (kesto 1,5h) hinta on 198 € (sis alv 24%). ja PENTU testin (kesto 1 h) 129 € (sis alv 24%).

Kuka testaa?
SmartDOG-testin on kehittänyt koirien käyttäytymisen tutkija, FT, Katriina Tiira. Katriinan lisäksi testaajina toimivat koulutetut smartDOG-lisenssitestaajat Heli Väätäjä, Katja Kontu, Elisa Reunanen, Ulla Ruistola, Sanni Somppi, Liisa Tikka ja Kati Vierimaa.

Tapahtuma on päättynyt

Tapahtuman ajankohta

huhti 17 2021
Expired!