Valitse sivu

TIEDOTTEET

4.1.2022

Springerspanielit ry:n hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen 4.1.2022. Hallitus päätti, että tehostamme tiedotusta jäsenistöllemme ja tähän tiedotteeseen on koottu olennaisimpia hallituksen tekemiä päätöksiä ensimmäisestä kokouksesta.

  • Jäsenmaksukirjeet toimitetaan jo tammikuun aikana. Tällä hetkellä yhdistyksessä on 1100 varsinaista jäsentä, 55 ainaisjäsentä ja 56 perhejäsentä.
  • Hallituksen valitsemissa yhdistyksen toimihenkilöissä ei tapahtunut muutoksia viime vuoteen. Varapuheenjohtajana jatkaa Heidi Toivanen ja sihteerinä Saija Kaleva. Taloudenhoitajana jatkaa Kati Laine, jäsensihteerinä Susanna Eklund, tiedottajana ja webmasterina Aino Mäkelä sekä jalostustoimikunnan puheenjohtajana Anett Finnig. Kiertopalkinnoista huolehtii viime vuoden tapaan Kati Laine ja erikoisnäyttelyn kiertopalkinnoista Susanna Pohjola.
  • Hallituksen valitsemien toimikuntien kokoonpanot pysyivät samoina mitä viime vuonna. Lehtitoimikunta jatkaa samalla kokoonpanolla: Tiina Janka, Marja-Liisa Kotiranta, Henna Lempiäinen, Hanna Lintunen ja taittajana Sari Jeskanen. Julkaisutoimikuntana toimii lehtitoimikunta ja tiedottaja yhdessä. SpringeriShopista vastaa Leea Aaltonen ja ulkomuototuomaritoimikunnassa toimivat Sanna Kavén ja Anett Finnig. Vuoden näyttelykoirien pisteitä laskevat entiseen tapaan Kati Laine WSS sekä Katariina & Johanna Isola ESS.
  • Jokaiselle toimikunnalle valittiin hallituksesta oma yhteyshenkilö ja näistä tiedotetaan toimikuntia erillisellä kirjeellä, johon kootaan muutkin akuutit ja tärkeät toimikuntien asiat.
  • Kevätkokous järjestetään 19.3.2022 klo 14 ja ilmoittautuminen Teams-kokoukseen avataan pian. Hallitus päätti ettei samassa yhteydessä järjestetä luentoa vaan pyritään järjestämään erillisiä webinaareja. Jalostustoimikunnat päättävät rotukohtaisien neuvottelujen järjestämisestä omissa kokouksissaan tammikuun aikana.
  • Vuoden 2023 pääerikoisnäyttely järjestetään 27.5.2023 Kuopiossa. Näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Heidi Toivanen.
  • Yhdistyksen pääsponsorina vuonna 2022 toimii Brit Care. Yhdistyksen yhteyshenkilönä sponsoriasioissa toimii Aino Mäkelä.
  • Yhdistyksen uudet säännöt on nyt vahvistettu PRH:ssa ja ovat voimassa. Ne tullaan julkaisemaan yhdistyksen kotisivuilla.

Hallituksessa on tunnistettu toiminnan kehittämisen kohteita ja hallitus kokoontuu niiden parissa suunnittelupalaveriin jo maanantaina 10.1.2022.

Springerspanielit ry:n hallitus

************************************

1.12.2021

LAKIEHDOTUS – Eläinten hyvinvointilaki

Uusi ehdotus laiksi eläinten hyvinvoinnista on valmistunut ja lähtenyt lausuntokierrokselle. Lailla korvattaisiin voimassa oleva eläinsuojelulaki ja –asetus. Ehdotukseen voi tutustua: https://mmm.fi/elainsuojelulaki Pyydämme jäseniltämme mahdolliset kommentit lakiehdotukseen liittyen 3.1.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: puheenjohtaja@springerspanielit.fi. Hallitus laatii kommenttien perusteella lausunnon, joka lähetetään eteenpäin Maa- ja metsätalousministeriölle.

************************************

12.10.2021

Walesinspringerspanieleiden rotukohtaiset neuvottelut järjestetään Teamsin välityksellä 26.10 klo 19 alkaen. Ilmoittautumiset 24.10 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: wss_jalostustoimikunta@springerspanielit.fi

************************************

23.8.2021

Yhdistyksen hallitus päätyi 18.8.2021 kokouksessaan päätökseen lähettää rotujärjestömme nimissä samat valtuustoaloitteet Kennelliittoon kuin Suomen Koirankasvattajat ry. Hallitus oli asiasta yksimielinen ja näimme esitykset hyviksi sekä tukevan niin kasvattajiemme toimintaa kuin koiranostajia. Yhtenä aloitteena on jatkaa vanhojen sopimusten voimassaoloa, kunnes ne olisi käyty läpi uudelleen ja tuotu valtuuston hyväksyttäväksi. Lisäksi aloitteissa on mukana ehdotus, jossa sopimusten päätäntävalta siirrettäisiin hallitukselta valtuustolle, jolloin rotujärjestöt ja – yhdistykset pääsisivät paremmin vaikuttamaan ja ottamaan kantaa mallisopimuksiin. Valtuustoedustajamme Sanna Káven päivittää, miten asiat etenevät ja millaisia päätöksiä tullaan 28.11.2021 valtuustossa tekemään.

Kiireellisen aikataulun takia emme voineet tuoda asiaa vuosikokoukseen käsiteltäväksi emmekä ehtineet tehdä asiasta tarkempaa kyselyä jäsenistölle.  Jos teillä on toiveita asian osalta, niin olkaa rohkeasti yhteydessä puheenjohtajaan, muihin hallituksen jäseniin tai suoraan Sanna K:hen. Kuulemme mielellämme lisää näkemyksiänne asiasta ennen valtuuston kokousta marraskuun lopussa. Ja kiitos aktiivisille jäsenille, jotka tämän toivat hallitukselle!

SuKoKa ry:n valtuustoaloitteet

************************************

18.8.2021
Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että tänä vuonna yhdistys jakaa Vuoden koira ja Vuoden Näyttelykoira -palkinnot.

************************************

Vallitsevan COVID-19-epidemiatilanteen kokonaisarvionnin jälkeen Springerspanielit ry:n erikoisnäyttely 11.9.2021 on päätetty peruuttaa.

Lue tiedote tapahtumasivulta

************************************

Spanielien rodunomaisten kokeiden kollegiolle on avattu nettisivut. Sivuilta löytyy kollegion kokoonpano ja yhteystiedot sekä linkkejä sääntöihin ja ilmoittautumiskaavakkeisiin. Käy tutustumassa!

https://spanielikollegio.weebly.com/