Walesinspringerspanielit ovat suhteellisen terveitä ja pitkäikäisiä koiria. Tavallisin elinikä on noin 9-13 vuotta, mutta 15- tai 16-vuotiaaksikin eläviä koiria löytyy rodusta. Rakenne on varsin liioittelematon eikä altista rotua liikunta- tai hengitysvioille. Rotua voidaankin pitää varsin perusterveenä. Welshien tavallisimpia terveysongelmia ovat korvatulehdukset, atopiat ja allergiat sekä kilpirauhasen vajaatoiminta ja muut autoimmuunisairaudet. Muualla maailmassa epilepsia koetaan rodun ongelmaksi, mutta Suomessa se on toistaiseksi kohtuullisen harvinainen sairaus.

Pentujen rekisteröinnin ehtona on vanhempien silmä- ja lonkkatutkimukset. Lonkkanivelen dysplasiaa sairastavien walesinspringerspanielien osuus on tällä hetkellä noin 30% kuvatuista yksilöistä. Näistä koirista suurin osa luokitellaan lievimpään C-luokkaan, vakavampien D- ja E-asteiden esiintyminen on selvästi vähäisempää. Varsinaiset silmäsairaudet ovat hyvin harvinaisia, mutta silmätutkimuksissa monelta löytyy ylimääräisiä silmään päin olevia ripsiä.

Kaikista sairauksista, johtuivatpa ne mistä hyvänsä, olisi toivottavaa ilmoittaa jalostustoimikunnalle, jotta saisimme kartoitettua welshin terveydentilan mahdollisimman tarkkaan.