Springerspanielit ry

Tiedotteet

Hallituksen tiedotteet

VUOSI 2024

23/02/2024

Suomen Kennelliiton tietokannassa on määritelty jokaiselle koiranrodulle perusarvo, joka vaikuttaa muun muassa koiran vakuutusarvoon. Tämän perusarvon määrittelee rotujärjestö, ja olemme päivittäneet molempien rotujemme perusarvoksi 1400€ entisen vuonna 2020 asetetun 1200€ tilalle.

Vuoden alussa yhdistyksemme TOKO-AGI toimikunta laajentui, ja toimikuntaan lisättiin uutena lajina mukaan myös nosework. Hallitus myös hyväksyi toimikunnan ehdotuksen Vuoden Rallytoko-koira kiertopalkinnosta ja säännöt tuon kiertopalkinnon jakamiseen löydät täältä. Tämä kiertopalkinto tullaan jakamaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Hallitus on päättänyt lakkauttaa, lahjoittajien luvalla, seuraavat kiertopalkinnot ja ne päätettiin poistaa jo vuoden 2023 vuosikertomuksesta:

  • Muijien Malja , lahj. Springerspanielit ry
  • Springerituoppi, lahj. Taina ja Jouni Lamminmäki Kennel Quadmir´s
  • Kassun Tuoppi, lahj. Taina ja Jouni Lamminmäki kennel Quadmir´s
  • Springeri Mestari, lahj. Homekoira Team


Tälle keväälle yhdistyksen tapahtumakalenteria on päivitetty ahkerasti tulevien tapahtumien ja paikallistoiminnan tiimoilta. Muistathan ilmoittautua jäsenillemme maksuttomaan Effe-Balancen kanssa yhteistyössä järjestettävään webinaariin (ke 6.3.klo 18:30) ja yhdistyksemme Kevätkokoukseen, joka järjestetään Teams-kokouksena 16.3. klo 13. Linkit näihin tapahtumiin löydät kommenttikentästä.

Yhdistys on laatinut ohjeet myös match shown ja joukkotarkastustilaisuksien järjestämiseen. Tulemme julkaisemaan nämä ohjeet jäsenillemme pian sekä lisäämään ne myös yhdistyksen parhaillaan uudistuville kotisivuille. Kotisivu-uudistus onkin jo aivan loppusuoralla ja ilmoitamme heti, kun uudet kotisivut on julkaistu.

Iloksemme voimme myös kertoa, että monien jäsentemme toivomat Springeripäivät tullaan järjestämään vuonna 2025. Springeripäivien suunnittelu etenee vauhdilla, ja paikka ja aika varmistuvat pian – pysy siis kuulolla!

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä muistutus yhdistyksen jäsenmaksusta, joka erääntyy 29.2. Hoidathan sen pikimmiten maksuun, jos se on vielä tekemättä, jotta jäsensihteeri välttyy muistutusten lähettämiseltä.


04/02/2024

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille jäsenillemme!

Yhdistyksemme hallitus kokoontui tammikuussa suunnittelukokouksen ja ensimmäisen varsinaisen kokouksen merkeissä. Tuleva vuosi tulee pitämään sisällään muutoksia, joiden tavoitteena on tarjota jäsenillemme enemmän toimintaa ja kohtaamisia muiden springeri-ihmisten kanssa.

Tänä vuonna käynnistämme paikallistoiminnan, ja tulemme järjestämään matalan kynnyksen aktiviteetteja ympäri Suomen. Ensimmäinen tapahtuma löytyy jo yhdistyksen kalenterista ja tulevista tapahtumista tulemme ilmoittamaan sekä yhdistyksen kotisivuilla, täällä jäsenten Facebook-ryhmässä että sosiaalisen median kanavissamme. Tänä vuonna otamme myös kokeiluun sähköisen jäsenkirjeen lähettämisen jäsenillemme, jonka avulla tulemme tiedottamaan jäseniämme tärkeistä tapahtumista ja yhdistystä koskevista asioista.

Parhaillaan on menossa myös yhdistyksen kotisivujemme uudistusprojekti, ja toiveissa olisi saada uudet sivut julkaistua tulevien kuukausien aikana. Jos sinulla on kuvia, joita saisimme käyttöön kotisivuillemme, voit lähettää niitä sähköpostitse: tiedottaja@springerspanielit.fi

Olemme perinteisesti olleet mukana Koiramessujen yhteydessä järjestettävällä Rotutorilla. Viime vuosien aikana Rotutorin kustannukset ovat nousseet ja sen olosuhteet ovat muuttuneet niin, että uusien jäsenien tavoittaminen on ollut haastavaa. Myös talkoolaisten saaminen Rotutorille on ollut haasteellista ajankohdan vuoksi. Näistä syistä hallitus on päättänyt, ettemme tule osallistumaan Rotutorille tänä vuonna. Rotutoriin varatut rahat tullaan ohjaamaan paikallistoimintaan.

Hallitus on myös laatinut uudet, yksinkertaisemmat ja helpommin tulkittavat, säännöt Vuoden Harrastuspringeri -kiertopalkinnolle. Uudet säännöt löydät tämän linkin takaa.

Tulemme tiedottamaan pian lisää muista tulevista uudistuksista, joten pysykää kuulolla!

VUOSI 2023

18/01/2023

Hallitus kokokoontui tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Sastamalan Eräperkon metsästysmajalle. Lauantaina pidettiin vuoden 2023 suunnittelupalaveri ja sunnuntaina vuoden ensimmäinen virallinen hallituksen kokous.

Suunnittelupalaverissa ideoitiin yhdistyksen tulevaa toimintaa, jota toimikunnat voisivat jäsenillemme tarjota ja keskusteltiin muun muassa paikallistoiminnan käynnistämisestä ja yhdistyksen kotisivujen uudistamisesta. Keskusteluun nousi myös vuoden 2024 Springerileiri ja 2025 Symposium, joka olisi tarkoitus järjestää Helsingissä Maailman Voittaja -näyttelyn yhteydessä.

Sunnuntain kokouksessa hallitus järjestäytyi seuraavasti: varapuheenjohtajaksi valittiin Heidi Toivanen ja hallituksen sihteeriksi Katja Rosenqvist. Toimihenkilövalintojen osalta päätettiin, että jäsensihteerinä jatkaa Susanna Eklund, rahastonhoitajana sekä kiertopalkintovastaavana Kati Laine ja erikoisnäyttelyn kiertopalkintovastaavana Susanna Pohjola. Yhdistyksen tiedottajana ja webmasterina jatkaa Aino Mäkelä, ja Vuoden Näyttelykoira -pisteenlaskijoina Kati Laine (wss) ja Katariina & Johanna Isola (ess).
Hallitus valitsi myös lehti- ja julkaisutoimikunnan, Springeri Shop -toimikunnan ja UMT-toimikunnan jäsenet.

Hallitus valitsi myös seuraavat toimikunnat ja toimihenkilöt vuodelle 2023:
* Lehtitoimikunta: Tiina Janka, Marja-Liisa Kotiranta ja taittajana Sari Jeskanen
* Julkaisutoimikuntana toimii lehtitoimikunta ja tiedottaja yhdessä.
* SpringeriShop -toimikunta: Leea Aaltonen, Anu Nevalainen

* UMT-toimikunta: Sanna Kavén, Anett Finnig

Hallitus päätti, että kulukorvaukset matkoista maksetaan vuonna 2023 seuraavasti: kilometrikorvaus 0,30€/km + 0,02€/km per matkustaja ja mikäli mukana on peräkärry, on kilometrikorvaus 0,35€/km.

Jäsenmaksut on lähetetty lauantaina 14.1. sähköpostitse ja kirjeitse toimitettavat lähtevät matkaan tulevalla viikolla. Olethan yhteydessä jäsensihteeriimme, jos et saanut laskua: jasenasiat@springerspanielit.fi

VUOSI 2022

02/12/2022

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 19.11.2022 Teamsin välityksellä. Kokoukseen osallistui 23 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa esiteltiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023, jotka kokous hyväksyi pienien muutosten myötä. Kokouksessa valittiin vuodelle 2023 hallituksen puheenjohtajaksi Sanna Kavén ja erovuoroisten hallitusten jäsenten tilalle valittiin hallituksessa jatkavat Jasmin Kyöstilä ja Aino Mäkelä sekä uutena hallituksen jäsenenä Katja Rosenqvist.

Seuraavalle toimintakaudelle valittiin myös jäsenet toimikuntiin ja kokous valtuutti hallituksen täydentämään toimikuntia tarvittaessa:
*WSS-jalostustoimikunta: Marjo Jaakkola, Tiina Janka, Tiia Kansikas, Heidi Toivanen
*ESS-jalostustoimikunta: Anett Finnig, Susanna Mononen, Katariina Isola, Maija Haltsonen
*Taipumuskoetoimikunta: Sanna Porola, Harri Kontio, Aino Mäkelä, Johanna Penttilä, Minna Yrjänheikki
*MEJÄ-toimikunta: Sari Nuolikoski, Jani Mäkinen, Päivi Mäkinen, Johanna Nerdrum, Tuija Sällylä, Saija Kaleva
*Toko-agitoimikunta: Sanna Porola, Niina Sahlman, Nea Korelin, Emmi Salenius
*Metsästyskoetoimikunta: Risto Paatelma, Mauri Koivuporras, Laura Kokkonen, Toni Valtanen, Jouni Yrjänheikki, Anniina Räsänen
*Näyttelyasiaintoimikunta: Jenni Kolari, Kirsi Herttua

*MH-toimikunta: Tiina Janka, Kirsi Herttua

Kokouksessa päätettiin myös lakkauttaa yhdistyksen jalostustoimikunnan alainen työryhmä, joka ei ole ollut aktiivisesti toiminnassa.
Keskusteltiin myös yhdistyksen aluetoiminnan lisäämisestä, Nuorten koirien katselmuksien sekä Springeripäivien järjestämisestä ja koirien selkäkuvausten tukemisesta jäsenistölle. Aluetoiminnan ja Springeripäivien järjestämisen suhteen tehtiin päätöksiä seuraavaasti: aluetoiminnasta kiinnostuneet voivat lähestyä hallitusta asian osalta ja hallitus kokoaa työryhmän, joka aloittaa Springeripäivien 2024 suunnittelun.

20/04/2022

Tämän vuoden jäsenmaksut ja niistä lähetetyt muistutuslaskut ovat erääntyneet. Maksamattomat jäsenyydet katkeavat huomenna 30.4.2022, joten jos oma jäsenmaksusi on vielä maksamatta ja haluat pysyä jäsenenämme niin olethan pikaisesti yhteydessä jäsensihteeriimme ja toimita kopio maksukuitista: jasenasiat@springerspanielit.fi.

20/3/2022

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 19.3.2022

Kokoukseen osallistui 22 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan kertomus. Kokous vahvisti tilinpäätöksen vuodelle 2021 sekä myönsi vastuuvapauden hallituksella ja muille vastuuvelvollisille. 

Yhdistyksen edustajaksi Suomen Kennelliiton yleiskokoukseen 27.11.2022 sekä Suomen Kennelliiton valtuustoon kaudelle 2023-2025 valittiin yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sanna Kavén ja varaedustajaksi yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Heidi Toivanen.

Kokouksessa palkittiin vuoden 2021 yhdistysaktiivina Anett Finnig, jolle toimitetaan 50€ arvoinen lahjakortti. 

Aloittelevana walesinspringerspanielien kasvattajana palkittiin Noora Vainikainen (kennel Sunnystorm). Kokouksessa palkittiin edellisen lisäksi seuraavat kiertopalkintovoittajat Tyylivoiton sponsoroimilla 20€ lahjakorteilla, jotka toimitetaan voittajille sähköisesti:

Vuoden Agilitykoira Bivråkens Syrena (ohj./om. Arja-Leena Toivola)
Vuoden TOKO-koira Blacktan Sirius Knut Keep The Quill (ohj./om. Nea Korelin)
Vuoden MEJÄ englanninspringerspanieli Mountjoy Zhrill Zack (om. Sari Nuolikoski)
Vuoden MEJÄ walesinspringerspanieli Standard-Bearer Swan Lake (om. Marko Juntti)
Vuoden Metsästysspringeri Finnhill Jax Top Gundog (om. Irma Niskanen)
Paukun Tuoppi Birchstep’s Gamling (om.Mauri Koivuporras)
Vuoden Harrastusspringeri Buumin Jelly Bean (om. Maire, Eveliina ja Pekka Raatikainen)

Onnea kaikille palkituille!

01/03/2022

Springerspanielit ry:n hallitus kokoontui vuoden toiseen varsinaiseen kokoukseensa 1.3.2022. Tähän tiedotteeseen on koottu olennaisimpia asioita kokouksesta.

Vuoden koirat ja Vuoden aloitteleva WSS-kasvattaja on valittu ja voittajista päätettiin tiedottaa myös jo ennen etänä järjestettävää vuosikokousta. Kiertopalkintojen postitus voittajille aloitetaan jo ennen kokousta. Vuoden koirista tulee esittelyt seuraavaan Springeri-lehteen ja Vuoden aloittelevasta WSS-kasvattajasta lehteen 2/2022.
Hallitus teki päätöksen vuoden yhdistysaktiivista, joka julkistetaan vuosikokouksessa.
Vuosikokouksen ilmoittautuminen on auki 12.3.2022 asti. Hallitus hyväksyi vuosikokouksen asialistan, joka on julkaistu yhdistyksen kotisivuilla. Hallitus myös hyväksyi vuosikokoukselle esitettävän toimintakertomuksen sekä hyväksyi ja allekirjoitti vuosikokoukselle esitettävän tilinpäätöksen.
Rotukohtaisia neuvotteluja ei järjestetä ennen vuosikokousta. Jalostustoimikunta tiedottaa rotukohtaisista neuvotteluista, kun ovat päättäneet niiden järjestämisestä. Jalostustoimikunta järjesti onnistuneesti webinaarin 22.2.2022 yhteistyössä Cockerspanielit ry:n kanssa. Toinen webinaari on jo suunnitteilla ja asiasta tiedotetaan, kun yksityiskohdat varmistuvat.
TOKO-mestaruuskoe tullaan järjestämään 18.6.2022 ja asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.
Uudet MEJÄ-säännöt ovat saapuneet lausunnoille. MEJÄ-toimikunta laatii lausunnon hallituksen hyväksyttäväksi maalis-huhtikuussa.
Helsingin syysnäyttelyn tuomarilista valmis ja näyttelytoimikunta kokoontui 9.3.2022. Näyttelyn järjestelyt etenevät hyvin ja kotisivut pyritään julkaisemaan lähiviikkojen aikana.
Hallitus päätti metsästyskoetoimikunnan ehdotuksesta, tehdä Vuoden metsästysspringeri ja Paukun tuoppi -kiertopalkintosääntöihin lisäyksen: ”Pisteiden ollessa tasan, iältään nuorempi koira voittaa palkinnon. Jos tälläkään ei saada eroa (esim. saman pentueen koirat) ratkaisee metsästyskoetoimikunta voittajan.”.
Lisäksi metsästyskokeiden springerimestaruuksissa AVO koirien arvostelua päätettiin metsästyskoetoimikunnan ehdotuksesta yksinkertaistaa niin, että lause ”Kaikki kokeeseen osallistuvat koirat arvostellaan VOI-luokan vaatimusten mukaan (Huom. myös mahdolliset AVO-luokan koirat, jotka haluavat osallistua mestaruuskokeeseen)” korvattiin lauseella: ”Springerimestaruuden lopputulosta laskettaessa AVO-luokan tulokset kerrotaan kertoimella 0,85, jolloin ne ovat vertailukelpoisia VOI-luokan tulosten kanssa.”
Vuoden harrastusspringeri -kiertopalkinnon säännöissä on todettu tarpeita tehdä tarkennuksia. Hallitus työstää asiaa ja tiedottaa muutoksista kevään aikana.
Hallituksessa käytiin keskustelua Ukrainan tilanteesta sekä kattojärjestöjen Suomen Kennelliiton ja Kansainvälisen Kennelunionin (FCI) tiedotteista. Päätettiin jakaa tietoa jäsenistölle kattojärjestöjen päätöksistä sekä ohjata jäsenet auttamaan Suomen Kennelliiton suosittelemien tahojen kautta.

18/01/2022

Hallitus on päättänyt ottaa nettisivuilta pois käytöstä sekä Uroslistan että Valiolistan niiden vähäisen käytön vuoksi.

08/01/2022

tämä tiedote tulee hieman myöhässä, mutta sisältää oleellisia asioita vuodesta 2022. Springerspanielit ry:n syyskokous järjestettiin 6.11.2021 Teamsin välityksellä. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2022, joka tulee olemaan yhdistyksen 50. toimintavuosi. Vuodelle 2022 yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sanna Kavén ja hallituksen jäseniksi 3-vuoden paikoille Sari Nuolikoski, Heidi Toivanen ja Johanna Nerdrum, sekä 1-vuoden paikalle Jasmin Kyöstilä. Kokouksessa päätettiin myös jäsenmaksut vuodelle 2022 (varsinainen jäsen 30€, perhejäsen 10€, liittymismaksu 5€), sekä käsiteltiin toimikuntien kokoonpanot vuodelle 2022 ja yhdistyksen sääntömuutos ehdotus, joka  hyväksyttiin kokouksessa tehdyin muutoksin. Uudet säännöt ja toimikuntien yhteystiedot päivitetään yhdistyksen sivuille tammikuun 2022 aikana. Syyskokouksen pöytäkirja ja toimintasuunnitelma vuodelle 2022 on julkaistu Springeri-lehdessä 4/2022.

04/01/2022

Springerspanielit ry:n hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen 4.1.2022. Hallitus päätti, että tehostamme tiedotusta jäsenistöllemme ja tähän tiedotteeseen on koottu olennaisimpia hallituksen tekemiä päätöksiä ensimmäisestä kokouksesta.

Jäsenmaksukirjeet toimitetaan jo tammikuun aikana. Tällä hetkellä yhdistyksessä on 1100 varsinaista jäsentä, 55 ainaisjäsentä ja 56 perhejäsentä.
Hallituksen valitsemissa yhdistyksen toimihenkilöissä ei tapahtunut muutoksia viime vuoteen. Varapuheenjohtajana jatkaa Heidi Toivanen ja sihteerinä Saija Kaleva. Taloudenhoitajana jatkaa Kati Laine, jäsensihteerinä Susanna Eklund, tiedottajana ja webmasterina Aino Mäkelä sekä jalostustoimikunnan puheenjohtajana Anett Finnig. Kiertopalkinnoista huolehtii viime vuoden tapaan Kati Laine ja erikoisnäyttelyn kiertopalkinnoista Susanna Pohjola.

Hallituksen valitsemien toimikuntien kokoonpanot pysyivät samoina mitä viime vuonna. Lehtitoimikunta jatkaa samalla kokoonpanolla: Tiina Janka, Marja-Liisa Kotiranta, Henna Lempiäinen, Hanna Lintunen ja taittajana Sari Jeskanen. Julkaisutoimikuntana toimii lehtitoimikunta ja tiedottaja yhdessä. SpringeriShopista vastaa Leea Aaltonen ja ulkomuototuomaritoimikunnassa toimivat Sanna Kavén ja Anett Finnig. Vuoden näyttelykoirien pisteitä laskevat entiseen tapaan Kati Laine WSS sekä Katariina & Johanna Isola ESS.
Jokaiselle toimikunnalle valittiin hallituksesta oma yhteyshenkilö ja näistä tiedotetaan toimikuntia erillisellä kirjeellä, johon kootaan muutkin akuutit ja tärkeät toimikuntien asiat.

Kevätkokous järjestetään 19.3.2022 klo 14 ja ilmoittautuminen Teams-kokoukseen avataan pian. Hallitus päätti ettei samassa yhteydessä järjestetä luentoa vaan pyritään järjestämään erillisiä webinaareja. Jalostustoimikunnat päättävät rotukohtaisien neuvottelujen järjestämisestä omissa kokouksissaan tammikuun aikana.

Vuoden 2023 pääerikoisnäyttely järjestetään 27.5.2023 Kuopiossa. Näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Heidi Toivanen.
Yhdistyksen pääsponsorina vuonna 2022 toimii Brit Care. Yhdistyksen yhteyshenkilönä sponsoriasioissa toimii Aino Mäkelä.
Yhdistyksen uudet säännöt on nyt vahvistettu PRH:ssa ja ovat voimassa. Ne tullaan julkaisemaan yhdistyksen kotisivuilla.

Hallituksessa on tunnistettu toiminnan kehittämisen kohteita ja hallitus kokoontuu niiden parissa suunnittelupalaveriin jo maanantaina 10.1.2022.

Springerspanielit ry:n hallitus

VUOSI 2021

01/12/2021

LAKIEHDOTUS – Eläinten hyvinvointilaki

Uusi ehdotus laiksi eläinten hyvinvoinnista on valmistunut ja lähtenyt lausuntokierrokselle. Lailla korvattaisiin voimassa oleva eläinsuojelulaki ja –asetus. Ehdotukseen voi tutustua: https://mmm.fi/elainsuojelulaki Pyydämme jäseniltämme mahdolliset kommentit lakiehdotukseen liittyen 3.1.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: puheenjohtaja@springerspanielit.fi. Hallitus laatii kommenttien perusteella lausunnon, joka lähetetään eteenpäin Maa- ja metsätalousministeriölle.

12/10/2021

Walesinspringerspanieleiden rotukohtaiset neuvottelut järjestetään Teamsin välityksellä 26.10 klo 19 alkaen. Ilmoittautumiset 24.10 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: wss_jalostustoimikunta@springerspanielit.fi

23/08/2021

Yhdistyksen hallitus päätyi 18.8.2021 kokouksessaan päätökseen lähettää rotujärjestömme nimissä samat valtuustoaloitteet Kennelliittoon kuin Suomen Koirankasvattajat ry. Hallitus oli asiasta yksimielinen ja näimme esitykset hyviksi sekä tukevan niin kasvattajiemme toimintaa kuin koiranostajia. Yhtenä aloitteena on jatkaa vanhojen sopimusten voimassaoloa, kunnes ne olisi käyty läpi uudelleen ja tuotu valtuuston hyväksyttäväksi. Lisäksi aloitteissa on mukana ehdotus, jossa sopimusten päätäntävalta siirrettäisiin hallitukselta valtuustolle, jolloin rotujärjestöt ja – yhdistykset pääsisivät paremmin vaikuttamaan ja ottamaan kantaa mallisopimuksiin. Valtuustoedustajamme Sanna Káven päivittää, miten asiat etenevät ja millaisia päätöksiä tullaan 28.11.2021 valtuustossa tekemään.

Kiireellisen aikataulun takia emme voineet tuoda asiaa vuosikokoukseen käsiteltäväksi emmekä ehtineet tehdä asiasta tarkempaa kyselyä jäsenistölle.  Jos teillä on toiveita asian osalta, niin olkaa rohkeasti yhteydessä puheenjohtajaan, muihin hallituksen jäseniin tai suoraan Sanna K:hen. Kuulemme mielellämme lisää näkemyksiänne asiasta ennen valtuuston kokousta marraskuun lopussa. Ja kiitos aktiivisille jäsenille, jotka tämän toivat hallitukselle!

SuKoKa ry:n valtuustoaloitteet

18/08/2021

Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että tänä vuonna yhdistys jakaa Vuoden koira ja Vuoden Näyttelykoira -palkinnot.

************************************

Vallitsevan COVID-19-epidemiatilanteen kokonaisarvionnin jälkeen Springerspanielit ry:n erikoisnäyttely 11.9.2021 on päätetty peruuttaa.

************************************

Spanielien rodunomaisten kokeiden kollegiolle on avattu nettisivut. Sivuilta löytyy kollegion kokoonpano ja yhteystiedot sekä linkkejä sääntöihin ja ilmoittautumiskaavakkeisiin. Käy tutustumassa!

https://spanielikollegio.weebly.com/

Scroll to Top